friss zöldségek a kertből

Az Egészséges Ételek nyomában

Egészséges ételek után kutatsz annak érdekében, hogy formába lendülj és jobb külsőre tegyél szert? Akkor szerencsére jó helyen jársz, itt ugyanis számos olyan ételt találsz, amelyet mindenképpen érdemes rendszeresen fogyasztanod.

Természetesen a különféle zöldségek nem maradhatnak ki a cikkből, ám közülük is szép számmal akadnak olyanok, amelyeket megéri többször enned. Ilyen például a kelkáposzta, amely véralvadást elősegítő K-vitamint tartalmaz, így a sérüléseid gyorsabban gyógyulnak. Emellett lutein is nagy mennyiségben megtalálható benne, mely a látás megőrzésében segít. A brokkoli ugyancsak egy elengedhetetlen zöldség, amely tele van jótékony antioxidánsokkal. Ezek fogyasztása azért javasolt elsősorban, mert nagyban hozzájárulhatnak ahhoz, hogy ne alakuljanak ki rákos sejtek a szervezetben. Amennyiben szeretnél megfelelően gondoskodni a C-vitamin ellátásodról, a paprika nem hiányozhat az étrendedből. Ez a zöldség igencsak sokféleképpen elkészíthető, így gyakorlatilag sosem lehet megunni.

Természetesen nem csak a zöldségek érdemelnek figyelmet: a különféle gyümölcsöket ugyancsak nem érdemes kihagyni. Amennyiben szeretnéd csökkenteni az étvágyadat, a grapefruit egy kiváló választás: egyes kutatások kimutatták, hogy azok, akik rendszeresen fogyasztják ezt a citrusfélét, azokra sokkal kevésbé törnek rá evési rohamok, ezáltal gyorsabban le tudnak fogyni. Az egyik legkönnyebben beszerezhető gyümölcsről, az almáról szintén nem szabad megfeledkezni: magas rosttartalmának köszönhetően nem csak kiválóan eltelíti az embert, és ennek köszönhetően később lesz éhes, de C-vitaminban sem szűkölködik. Egy másik nagyszerű gyümölcs a szeder, amely nagy mennyiségben tartalmaz K-vitamint, amely hozzájárul a máj méregtelenítő funkciójának javításához is. Egyes kutatások bebizonyították, hogy a férfiak esetében a szeder rendszeresen történő fogyasztása megelőzheti a prosztatarák kialakulását, emellett segít a tesztoszteron előállítás szabályozásában is. Ez a gyümölcs ráadásul luteinben is gazdag, ezáltal az esetleges látásromlás is lelassítható. További inforációkat a 54health.com oldalon olvashatsz.