Hogyan legyen kockás hasad – az alapok

Tudtad, hogy mindenkinek kockás a hasa? Igen, jól olvastad, neked is. A legtöbb embernek az jelenti a problémát, hogy a kockákat eltakarja egy zsírréteg. Ha szeretnél kockahasat, akkor rá kell jönnöd, hogyan tüntesd el ezt a réteget, majd emeld ki a kockáidat. Ez a poszt segít abban, hogy rövidebb idő alatt tudj elérni látványosabb eredményeket, és elkerüld a gyakran felmerülő tévhiteket.

Lehet, hogy túl sokat csinálsz ugyanabból a gyakorlatból?

Amikor a kockás hasról van szó, nem lehet fejjel rohanni a falnak. A több nem mindig jobb ebben az esetben: hiába csinálsz meg ezer guggolást vagy felülést egy nap, ez még nem garantálja az eredményeket. Hogy miért? Azért, mert épp úgy, mint bármelyik izomnak, a hasadnál lévőknek is kell pihennie illetve regenerálódnia, illetve az intenzitáson is változtatni kell egy idő után. Tarts mindig elegendő szünetet a sorozatok között, és fokozatosan növeld a nehézséget, például kezdj el súlyokkal felülésezni.

Ne feledkezz meg az étrendedről

A legtöbb férfi a hasnál raktározza el a legtöbb zsírt, ami azt jelenti, hogy ott jelenik meg először látványosan, és egyben az az a hely, ahonnan utoljára eltűnik. A kockahashoz elengedhetetlen, hogy egy adott testzsír százalék alá kerülj, amihez fontos a megfelelő étrend. Ha ez nincs meg, akkor életed végéig csinálhatod a felüléseket, de aligha számíthatsz látványos eredményekre.

Beviszel kellő mennyiségű proteint?

Az előző részből következik a harmadik pont: gondoskodnod kell a megfelelő mennyiségű fehérje beviteléről. A hasizmaidnak ugyanúgy szüksége van aminosavakra, mint bármelyik másik izomcsoportnak a szervezetben. Csak úgy tudod építeni és erősíteni őket, ha nem feledkezel meg a testsúlyodnak megfelelő mennyiségű protein napi beviteléről.

Hidratálj rendszeresen!

A kockás hashoz elengedhetetlen a jó anyagcsere, amihez viszont az kell, hogy kellőképpen hidratált legyél. Azzal, hogy megiszol óránként egy pohár vizet, már kellőképpen hidratált maradhatsz egész nap, ráadásul így az edzés is sokkal jobban fog menni.