Miért jó a lowcarb diéta?

Aki rendszeresen odafigyel arra, hogy mit eszik, illetve már többször is diétázott, az kétség kívül tudja, hogy mi az a lowcarb diéta és milyen előnyei lehetnek akkor, ha ügyesen csinálja az ember. Sokan félnek belevágni amiatt, mert lehetnek káros hatásai, de az igazság az, hogy ilyesmi általában csak akkor fordulhat elő, ha totálisan félreértelmezzük a diéta lényegét, és csak ürügynek használjuk arra, hogy magas zsírtartalmú ételeket együnk. Az alacsony szénhidráttartalmú ételek rendszeresen és okosan történő fogyasztásával el lehet érni rövid időn belül látványos eredményeket, ez azonban csak az egyik pozitívum a sok közül. Jól csinálva nem csak hosszú távon meg tudjunk majd tartani az ideális súlyunkat, de emellett egy egészségesebb élet is vár ránk. Megelőzhetjük a világon több millió embert érintő cukorbetegséget, javíthatjuk az anyagcserénket, valamint egy ugyancsak gyakori problémát, a magas vérnyomást is elfelejthetjük. Ehhez azonban nem jó bármilyen olyan étel, amelyben szimplák kevés a szénhidrát: olyan kell, ami emellett egészséges is.

Első körben nézzük azokat a dolgokat, amiket minden esetben érdemes kerülni, még akkor is, ha az ember nem követi a lowcarb diétát: a különféle, sok-sok cukrot tartalmazó édességek, így a sütik, torták és jégkrémeket mindenképpen érdemes kerülni, és legfeljebb mértékkel fogyasztani őket. A nem teljes kiőrlésű tészták és transzsírok gyakori fogyasztása szintén nem javasolt, ahogy a növényi olajok használata sem. Ha ezeket képesek vagyunk betartani, akkor jó eséllyel az emberiség döntő hányadánál egészségesebbek leszünk.

lowcarb-dietazas

A lowcarb diéta ráadásul a megelőzésben is nagy szerepet játszhat. Normalizálhatjuk a koleszterin és triglicerid szintünket, emellett kevésbé kell tartanunk a szív- és érrendszeri problémáktól. Persze ebben fontos szerepet játszik az ételek minősége is. A leggyakrabban fogyasztott élelmiszereknek, köztük a húsnak, halnak, tojásnak, zöldségnek és gyümölcsnek ideális esetben nem szabad hiányozna az étrendből. Legkirályabb lowcarb recepteket a lowcarblab weboldalon találod.